Articole

Obligația depunerii formularului 600, de către persoanele fizice

Până la 31 ianuarie 2018, persoanele fizice au obligația depunerii formularul 600-« Declarație privind venitul asupra căruia se datorează contribuția de asigurări sociale și cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate », al cărui model a fost aprobat prin ordinul nr. 4140 din 27 decembrie 2017, dacă persoanele fizice au obținut în anul anterior , venituri din una sau mai multe surse de venit care îndeplinesc următoarele condiții:

Afla mai multe

Comunicat de presă: Schimbare în echipa de management a FiNEXPERT

Începutul anului este pentru noi toți un bun moment de bilanț, în care rememorăm toate succesele, facem inventarul proiectelor reușite și le strângem mâna cu respect și recunoștință tuturor partenerilor noștri, prietenilor și familiei.

Afla mai multe

Măsuri pentru menținerea statutului fiscal special al angajaților din domeniul IT, cercetare-dezvoltare, persoane cu dizabilități și sezonieri

Guvernul a aprobat in 2 ianuarie, prin Memorandum, declanșarea procedurilor pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis  pentru întreprinderile cu angajați ce beneficiază de scutiri la plata impozitului pe venit, conform art. 60 din Codul fiscal, astfel încât salariile nete pentru această categorie să nu fie diminuate în contextul transferului contribuțiilor aferente angajatorului către angajat, începând cu 1 ianuarie 2018.

Afla mai multe

Modificari aduse sistemului platilor defalcate de TVA

In data de 28 decembrie 2017 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 1036 Legea nr. 275/2017 de aprobare a OG nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA. Atragem atentia ca efectele aplicarii sistemului platilor defalcate de TVA se vor extinde asupra tuturor platitorilor de TVA, chiar daca acestia nu aplica sistemul platilor defalcate de TVA. Astfel, orice persoana inregistrata in scopuri de TVA care nu aplica sistemul va trebui sa acorde atentie platilor catre furnizori, intrucat daca aceastia figureaza in Registrul persoanelor care aplica mecanismul platilor defalcate de TVA, plata TVA din factura va trebui efectuata in contul de TVA al furnizorului.

Afla mai multe

Cu 20% din impozitul pe profit poți face multe fapte bune

Mai aveți la dispoziție câteva zile din acest an pentru a redirecționa o parte din impozitul pe venit către persoane care au nevoie de ajutor și, astfel, să puteți contribui la schimbarea în mai bine a unei vieți.

Afla mai multe

Organizarea si efectuarea inventarierii patrimoniului 2017

Avand in vedere apropierea finalului de an, va reamintim obligatia dumneavoastra de a efectua organizarea si inventarieriea patrimoniului, activitate obligatorie prevazuta de Legea contabilitatii nr. 82/1991 cu modificarile si completarile ulterioare.

Afla mai multe

Key tax provisions for greenfield investments in Romania

Despite of an unsteady political environment, a shifting tax framework grounded by an unpredictable tax policy, Romania still remains attractive for foreign direct investments. According to the World Investment Report for 2017 released by the United Nations Conference on Trade and Development, Romania has lately seen an upward trend of the foreign direct investments (“FDI”) inward flows. Also, according to the same publication, the announced greenfield investments during 2014-2016 have outpaced the volume of the cross-border M&A’s operations showing thus the higher appetite of foreign investors for “ground-up” ventures in Romania; however, the figures do not reach the ones from the pre-crisis period.

Afla mai multe

Mecanismul platilor defalcate de TVA

Ordonanța split TVA s-a publicat în Monitorul Oficial: Sistemul de plată defalcată TVA, obligatoriu din 2018

Afla mai multe
SERVICIU NOU. Global Mobility - consultanta si suport

SERVICIU NOU. Global Mobility - consultanta si suport

Nevoile companiilor pe piata globala a muncii evolueaza si, odata cu aceste nevoi, ne adaptam si noi cerintelor clientilor nostri. Astfel, am decis sa introducem noul serviciu de consultanta si suport, Global Mobility, care vine in sprijinul tuturor celor care angajeaza/detaseaza cetateni UE sau non – UE in Romania.

Afla mai multe

Registrul Comertului introduce Identificatorul Unic la Nivel European (EUID) din 7 iulie 2017

Registrul Comertului introduce un nou cod, respectiv Identificatorul Unic la Nivel European (EUID), incepand cu data de 7 iulie 2017. Acest cod se va elibera automat pentru entitatile ce se vor inmatricula incepand cu 7 iulie si va aparea pe Certificatul de Inregistrare, precum si pe certificatele constatatoare de autorizare.

Afla mai multe
ro

Schimba Limba

Fin Expert este disponibil in