Articole

Registrul Comertului introduce Identificatorul Unic la Nivel European (EUID) din 7 iulie 2017

Registrul Comertului introduce un nou cod, respectiv Identificatorul Unic la Nivel European (EUID), incepand cu data de 7 iulie 2017. Acest cod se va elibera automat pentru entitatile ce se vor inmatricula incepand cu 7 iulie si va aparea pe Certificatul de Inregistrare, precum si pe certificatele constatatoare de autorizare.

Afla mai multe

AJUTOR DE STAT PENTRU SECTORUL ENERGIEI REGENERABILE - H.G. 216/2017

O noua schema de ajutor de stat gestionata de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (M.D.R.A.P.F.E.), elaborata in conformitate cu Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 si aprobata prin H.G. 216/2017 sprijina investitiile destinate promovarii productiei de energie din surse regenerabile mai putin exploatate, respectiv biomasa, biogaz, energie geotermala.

Afla mai multe

H.G. 332/2014 PRIVIND INSTITUIREA UNEI SCHEME DE AJUTOR DE STAT pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca

Afla mai multe

Consideratii cu privire la implicatiile fiscale in cadrul programelor “Stock option plan”

Printre modificarile legislative pozitive din ultima perioada regasim printre altele si alinierea prevederilor fiscale la realitatea economica actuala in ceea ce priveste programele de stimulare si remunerare a personalului. Una dintre aceste schimbari recente face referire la amendamentele aduse legislatiei fiscale prin care sunt reglementate programele denumite generic „Stock Option Plan”.

Afla mai multe

500 kg de hartie, bilantul nostru la reciclare pentru 2016

Impreuna cu asociatia Recicleta am reusit, in doar 7 luni, sa salvam de la taiere 7 arbori, sa colectam 500 de kg de hartie pentru reciclat si sa sustinem doua locuri de munca.

Afla mai multe

Ordonanta de urgenta nr. 3/2017 privind unele modificari ale Codului Fiscal

Mai jos regasiti principalele modificari aduse Codului Fiscal.

Afla mai multe

Hotarare Guvernamentala nr. 1/2017 privind cresterea salariului minim brut

Afla mai multe

Reducerea taxei dividendelor, unul dintre cele mai importante evenimente fiscale ale anului 2016

Reducerea taxei dividendelor, unul dintre cele mai importante evenimente fiscale ale anului 2016

Afla mai multe

Mitel Spataru, noul Tax Partner al FiNEXPERT

Cea mai mare companie de contabilitate românească, FiNEXPERT, anunță desemnarea lui Mitel Spătaru, începând cu 1 ianuarie 2017, ca partener în cadrul departamentului de Taxe. Această numire subliniază importantă dezvoltării departamentului în planurile de viitor ale companiei.

Afla mai multe

Cate beneficii fiscale are compania ta atunci cand faci sponsorizari sau donatii

Binele atrage dupa sine tot bine sau dupa cum spune proverbul „Dupa fapta si rasplata”, va reamintim ca, atunci cand compania pe care o reprezentati decide sa efectueze o sponsorizare in scopuri caritabile, statul ofera anumite beneficii fiscale. II incurajam pe toti partenerii nostri sa sustina actiuni de responsabilitate sociala prin sponsorizari si parteneriate, mai ales prin redirectionarea impozitului anual pe profit de 20%. Prin donarea celor 20% din impozitul pe profit puteti contribui la sustinerea programelor de responsabilitate sociala pentru diverse grupuri defavorizate.

Afla mai multe
ro

Schimba Limba

Fin Expert este disponibil in