Ministerul de Finanțe a publicat un proiect de Hotărâre pentru modificarea și completarea HG nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Schema de ajutor de stat instituită prin HG 807/2014 are în vedere finanțarea sub formă de sume nerambursabile a costurilor cu active corporale și necorporale aferente investiției inițiale. Bugetul anual este de 638 milioane lei (aproximativ 145 milioane de euro).

Iată mai jos principalele modificări propuse:

- Scade pragul minimim al investiției la 13.5 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro, de la 10 milioane de euro, în forma anterioară);
Investiția poate fi demarată după depunerea Cererii (vs. după primirea Acordului de Finanțare, în forma anterioară);
- Conceptul de închidere investiție similară este înlocuit cu «relocare către unitatea în care urmează să aibă loc investiția inițială»
Nu mai există sesiuni de depunere, ci depunere continuă. Se abrogă modalitatea de punctare anterioară. Prin urmare, încadrarea în buget se va realiza pe principiul primul venit-primul servit.
- Proiectul de Hotărâre pentru modificarea și completarea HG nr. 807/2014 va fi adoptat și publicat în forma finală în perioada imediat următoare.
- Conceptul de închidere investiție similară este înlocuit cu «relocare către unitatea în care urmează să aibă loc investiția inițială».

Nu mai există sesiuni de depunere, ci depunere continuă. Se abrogă modalitatea de punctare anterioară. Prin urmare, încadrarea în buget se va realiza pe principiul primul venit-primul servit.

Proiectul de Hotărâre pentru modificarea și completarea HG nr. 807/2014 va fi adoptat și publicat în forma finală în perioada imediat următoare.
Any presented information is general and is not meant to address the specific conditions of a particular individual or legal person. Although we try to provide accurate and up-to-date information, there is no warranty that such information is accurate at the time of its receipt or that it continues to be accurate. No action should be taken based on this information without relevant professional assistance following a careful examination of the circumstances that are typical of a particular state of affairs.