Articole

30.12.2017

Modificari aduse sistemului platilor defalcate de TVA

Articole

In data de 28 decembrie 2017 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 1036 Legea nr. 275/2017 de aprobare a OG nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA. Atragem atentia ca efectele aplicarii sistemului platilor defalcate de TVA se vor extinde asupra tuturor platitorilor de TVA, chiar daca acestia nu aplica sistemul platilor defalcate de TVA. Astfel, orice persoana inregistrata in scopuri de TVA care nu aplica sistemul va trebui sa acorde atentie platilor catre furnizori, intrucat daca aceastia figureaza in Registrul persoanelor care aplica mecanismul platilor defalcate de TVA, plata TVA din factura va trebui efectuata in contul de TVA al furnizorului.

15.12.2017

Cu 20% din impozitul pe profit poți face multe fapte bune

Articole

Mai aveți la dispoziție câteva zile din acest an pentru a redirecționa o parte din impozitul pe venit către persoane care au nevoie de ajutor și, astfel, să puteți contribui la schimbarea în mai bine a unei vieți.

15.11.2017

Organizarea si efectuarea inventarierii patrimoniului 2017

Articole

Avand in vedere apropierea finalului de an, va reamintim obligatia dumneavoastra de a efectua organizarea si inventarieriea patrimoniului, activitate obligatorie prevazuta de Legea contabilitatii nr. 82/1991 cu modificarile si completarile ulterioare.

10.11.2017

Tax and Finance Forum, Bucuresti

Evenimente

FiNEXPERT va participa la Evenimentele din cadrul TAX & FINANCE FORUM 2017, care vor aborda cele mai importante aspecte fiscale, prezentate și analizate de experți din cele mai mari companii de consultanță din România. Vom dezbate tendințele în fiscalitatea la nivel internațional, modificările legislative din Codul Fiscal și Normele de Procedură Fiscală și noi reglementări contabile. Ediția de la București va include o conferință și seminarii de câte două ore ce vor acoperi cele mai de interes subiecte de fiscalitate pentru mediul de afaceri, iar evenimentele de la Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov vor include două sesiuni TAX Focus, cu slot-uri de 30-45 de minute de prezentări și sesiuni de întrebări și răspunsuri. De asemenea, în cadrul sesiunii IFRS Focus vom prezenta principalele subiecte și standarde de raportare financiară internațională.

11.09.2017

Key tax provisions for greenfield investments in Romania

Articole

Despite of an unsteady political environment, a shifting tax framework grounded by an unpredictable tax policy, Romania still remains attractive for foreign direct investments. According to the World Investment Report for 2017 released by the United Nations Conference on Trade and Development, Romania has lately seen an upward trend of the foreign direct investments (“FDI”) inward flows. Also, according to the same publication, the announced greenfield investments during 2014-2016 have outpaced the volume of the cross-border M&A’s operations showing thus the higher appetite of foreign investors for “ground-up” ventures in Romania; however, the figures do not reach the ones from the pre-crisis period.

06.09.2017

Mecanismul platilor defalcate de TVA

Articole

Ordonanța split TVA s-a publicat în Monitorul Oficial: Sistemul de plată defalcată TVA, obligatoriu din 2018

global-mobility-.png

31.08.2017

SERVICIU NOU. Global Mobility - consultanta si suport

Articole

Nevoile companiilor pe piata globala a muncii evolueaza si, odata cu aceste nevoi, ne adaptam si noi cerintelor clientilor nostri. Astfel, am decis sa introducem noul serviciu de consultanta si suport, Global Mobility, care vine in sprijinul tuturor celor care angajeaza/detaseaza cetateni UE sau non – UE in Romania.

13.06.2017

Registrul Comertului introduce Identificatorul Unic la Nivel European (EUID) din 7 iulie 2017

Articole

Registrul Comertului introduce un nou cod, respectiv Identificatorul Unic la Nivel European (EUID), incepand cu data de 7 iulie 2017. Acest cod se va elibera automat pentru entitatile ce se vor inmatricula incepand cu 7 iulie si va aparea pe Certificatul de Inregistrare, precum si pe certificatele constatatoare de autorizare.

19.05.2017

AJUTOR DE STAT PENTRU SECTORUL ENERGIEI REGENERABILE - H.G. 216/2017

Articole

O noua schema de ajutor de stat gestionata de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (M.D.R.A.P.F.E.), elaborata in conformitate cu Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 si aprobata prin H.G. 216/2017 sprijina investitiile destinate promovarii productiei de energie din surse regenerabile mai putin exploatate, respectiv biomasa, biogaz, energie geotermala.

03.05.2017

H.G. 332/2014 PRIVIND INSTITUIREA UNEI SCHEME DE AJUTOR DE STAT pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca

Articole

02.05.2017

Consideratii cu privire la implicatiile fiscale in cadrul programelor “Stock option plan”

Articole

Printre modificarile legislative pozitive din ultima perioada regasim printre altele si alinierea prevederilor fiscale la realitatea economica actuala in ceea ce priveste programele de stimulare si remunerare a personalului. Una dintre aceste schimbari recente face referire la amendamentele aduse legislatiei fiscale prin care sunt reglementate programele denumite generic „Stock Option Plan”.

14.02.2017

500 kg de hartie, bilantul nostru la reciclare pentru 2016

Articole

Impreuna cu asociatia Recicleta am reusit, in doar 7 luni, sa salvam de la taiere 7 arbori, sa colectam 500 de kg de hartie pentru reciclat si sa sustinem doua locuri de munca.

18.01.2017

Ordonanta de urgenta nr. 3/2017 privind unele modificari ale Codului Fiscal

Articole

Mai jos regasiti principalele modificari aduse Codului Fiscal.

18.01.2017

Hotarare Guvernamentala nr. 1/2017 privind cresterea salariului minim brut

Articole

Captcha code
Sau mergi la pagina de contact