O masă caldă. Grijă pentru sănătate. O haină nouă. Un acoperiș deasupra capului. Acces la educație. Șansa de a construi un viitor mai bun. Toate acestea sunt cadouri neprețuite, la care nu toți oamenii au, din păcate, acces. Tu ce faci cu cei 20% din impozitul pe profit? Sponsorizează-i pe cei care au nevoie reală de ajutor și oferă-le, astfel, cel mai frumos dar.

În prezent, legislația fiscală reglementează următoarele facilități fiscale în zona acțiunilor de sponsorizare atât pentru societățile plătitoare de impozit pe profit, cât și pentru societățile care intră sub incidența impozitului pe veniturile microîntreprinderilor sau pentru persoanele fizice autorizate.


SPONSORIZĂRI EFECTUATE DE CĂTRE PLĂTITORII DE IMPOZIT PE PROFIT


Modalitatea de a beneficia de facilitatea fiscală la plata impozitului pe profit este foarte simplă:

  • Semnați un contract de sponsorizare cu un ONG înscris în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale și virați către acesta suma dorită;
  • Calculați suma reprezentând 20% din impozitul pe profit și suma reprezentând 0,75% din cifra de afaceri;
  • Sponsorizarea acordată, limitată la valoarea cea mai mică dintre cele două sume calculate mai sus, se va deduce din impozitul pe profit datorat.


SPONSORIZĂRI EFECTUATE DE CĂTRE PLĂTITORII DE IMPOZIT PE VENIT


Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit legii, pentru susținerea organizațiilor non-profit și a unităților de cult înscrise în Registrul ANAF al entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale pot beneficia de credit fiscal în cuantum de 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au efectuat sponsorizarea.


SPONSORIZĂRI EFECTUATE DE CĂTRE PERSOANELE FIZICE AUTORIZATE


De asemenea, și persoanele fizice autorizate pot acorda sponsorizări, cheltuiala cu sponsorizarea fiind deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net stabilit conform normelor fiscale.

Decide chiar tu destinația banilor pe care oricum i-ai plăti către stat. Astfel de acțiuni înseamnă ajutor real pentru cei aflați în dificultate. Te invităm să consulți aici ghidul pentru a afla mai multe detalii despre aceste facilități fiscale aplicabile în zona acțiunilor de sponsorizare.

Any presented information is general and is not meant to address the specific conditions of a particular individual or legal person. Although we try to provide accurate and up-to-date information, there is no warranty that such information is accurate at the time of its receipt or that it continues to be accurate. No action should be taken based on this information without relevant professional assistance following a careful examination of the circumstances that are typical of a particular state of affairs.