Experiența noastră

la dispoziția dumneavoastră

15.02.2018

Noi facilități fiscale în sfera contribuțiilor de asigurări sociale

Articole

Ordonanța de Guvern (O.U.G.) nr. 3/2018 privind unele măsuri fiscal bugetare a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 125 din 08 februarie 2018.

11.01.2018

Obligația depunerii formularului 600, de către persoanele fizice

Articole

Până la 31 ianuarie 2018, persoanele fizice au obligația depunerii formularul 600-« Declarație privind venitul asupra căruia se datorează contribuția de asigurări sociale și cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate », al cărui model a fost aprobat prin ordinul nr. 4140 din 27 decembrie 2017, dacă persoanele fizice au obținut în anul anterior , venituri din una sau mai multe surse de venit care îndeplinesc următoarele condiții:

09.01.2018

Comunicat de presă: Schimbare în echipa de management a FiNEXPERT

Articole

FiNEXPERT, cea mai mare companie românească de consultanță financiar-contabilă și fiscalitate, anunță schimbări în echipa de management.

04.01.2018

Măsuri pentru menținerea statutului fiscal special al angajaților din domeniul IT, cercetare-dezvoltare, persoane cu dizabilități și sezonieri

Articole

Guvernul a aprobat in 2 ianuarie, prin Memorandum, declanșarea procedurilor pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis  pentru întreprinderile cu angajați ce beneficiază de scutiri la plata impozitului pe venit, conform art. 60 din Codul fiscal, astfel încât salariile nete pentru această categorie să nu fie diminuate în contextul transferului contribuțiilor aferente angajatorului către angajat, începând cu 1 ianuarie 2018.

30.12.2017

Modificari aduse sistemului platilor defalcate de TVA

Articole

In data de 28 decembrie 2017 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 1036 Legea nr. 275/2017 de aprobare a OG nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA. Atragem atentia ca efectele aplicarii sistemului platilor defalcate de TVA se vor extinde asupra tuturor platitorilor de TVA, chiar daca acestia nu aplica sistemul platilor defalcate de TVA. Astfel, orice persoana inregistrata in scopuri de TVA care nu aplica sistemul va trebui sa acorde atentie platilor catre furnizori, intrucat daca aceastia figureaza in Registrul persoanelor care aplica mecanismul platilor defalcate de TVA, plata TVA din factura va trebui efectuata in contul de TVA al furnizorului.

15.12.2017

Cu 20% din impozitul pe profit poți face multe fapte bune

Articole

Mai aveți la dispoziție câteva zile din acest an pentru a redirecționa o parte din impozitul pe venit către persoane care au nevoie de ajutor și, astfel, să puteți contribui la schimbarea în mai bine a unei vieți.

12.12.2017

Pot-ul CCIFER al lunii decembrie

Evenimente

FiNEXPERT in parteneriat cu Cabinet d'Avocats Gruia Dufaut are placerea de a va invita la Pot-ul lunii decembrie, organizat de CCIFER.

28.11.2017

Tax and Finance Forum, Timisoara

Evenimente

FiNEXPERT va participa la Evenimentele din cadrul TAX & FINANCE FORUM 2017, care vor aborda cele mai importante aspecte fiscale, prezentate și analizate de experți din cele mai mari companii de consultanță din România.

17.11.2017

Tax and Finance Forum, Brasov

Evenimente

FiNEXPERT va participa la Evenimentele din cadrul TAX & FINANCE FORUM 2017, care vor aborda cele mai importante aspecte fiscale, prezentate și analizate de experți din cele mai mari companii de consultanță din România.

15.11.2017

Organizarea si efectuarea inventarierii patrimoniului 2017

Articole

Avand in vedere apropierea finalului de an, va reamintim obligatia dumneavoastra de a efectua organizarea si inventarieriea patrimoniului, activitate obligatorie prevazuta de Legea contabilitatii nr. 82/1991 cu modificarile si completarile ulterioare.

10.11.2017

Tax and Finance Forum, Bucuresti

Evenimente

FiNEXPERT va participa la Evenimentele din cadrul TAX & FINANCE FORUM 2017, care vor aborda cele mai importante aspecte fiscale, prezentate și analizate de experți din cele mai mari companii de consultanță din România. Vom dezbate tendințele în fiscalitatea la nivel internațional, modificările legislative din Codul Fiscal și Normele de Procedură Fiscală și noi reglementări contabile. Ediția de la București va include o conferință și seminarii de câte două ore ce vor acoperi cele mai de interes subiecte de fiscalitate pentru mediul de afaceri, iar evenimentele de la Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov vor include două sesiuni TAX Focus, cu slot-uri de 30-45 de minute de prezentări și sesiuni de întrebări și răspunsuri. De asemenea, în cadrul sesiunii IFRS Focus vom prezenta principalele subiecte și standarde de raportare financiară internațională.

31.10.2017

Foreign Investors Summit

Evenimente

FiNEXPERT va participa la Foreign Investors Summit, in 31 octombrie - 2 noiembrie. Vom discuta despre mediul economic actual si cele mai importante legi fiscale din anul 2017.

16.10.2017

Efficient Tax & HR planning

Evenimente

23.09.2017

Gala CCIFER

Evenimente

Decernare de premii pentru succes in business.

11.09.2017

Key tax provisions for greenfield investments in Romania

Articole

Despite of an unsteady political environment, a shifting tax framework grounded by an unpredictable tax policy, Romania still remains attractive for foreign direct investments. According to the World Investment Report for 2017 released by the United Nations Conference on Trade and Development, Romania has lately seen an upward trend of the foreign direct investments (“FDI”) inward flows. Also, according to the same publication, the announced greenfield investments during 2014-2016 have outpaced the volume of the cross-border M&A’s operations showing thus the higher appetite of foreign investors for “ground-up” ventures in Romania; however, the figures do not reach the ones from the pre-crisis period.

Captcha code
Sau mergi la pagina de contact